Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011



Η αλλαγή συχνά προσεγγίζεται με φόβο. Εγκαταλείποντας κάτι, οι άνθρωποι σκέφτονται, « Δε θα μου μείνει τίποτα;». θέλει κουράγιο να αποποιηθείς το γνωστό για το άγνωστο. Δεν είναι εύκολο ακόμη και το να απαρνηθεί κανείς έναν γνώριμο πόνο για μία άγνωστη, οπότε αμφίβολη, χαρά. Το μυαλό είναι σαν ένα άλογο που για χρόνια έχει σύρει την άμαξά του. Το άλογο είναι συνηθισμένο στο καθημερινό του δρομολόγιο και δε μπορεί εύκολα να πειστεί να ξεκινήσει ένα καινούριο. Το μυαλό, επίσης, δε θα εγκαταλείψει έτσι απλά τις παλιές του συνήθειες, ακόμη και όταν ξέρει ότι προκαλούν μόνο δυστυχία.

Οι ωφέλιμες αλλαγές θα έπρεπε να αγκαλιάζονται με κουράγιο. Όσο οι ελπίδες κάποιου για καλύτερα πράγματα βρίσκουν αντίσταση από το φόβο της πραγματοποίησής τους, το μυαλό δε μπορεί ποτέ να βρει ηρεμία. Άρα, αποδεχτείτε την αλλαγή ως τη μοναδική σταθερά της ζωής. Οι ζωές μας είναι μια ατέλειωτη παρέλαση από κατακτήσεις και απώλειες, χαρές και λύπες, ελπίδες και απογοητεύσεις. Τη μια στιγμή βρισκόμαστε απειλούμενοι από τις καταιγίδες των δοκιμασιών και  στιγμές αργότερα, μια χρυσή ηλιαχτίδα φωτίζει τα γκρίζα σύννεφα. Τότε, ξαφνικά, οι ουρανοί είναι γαλάζιοι ξανά.

Η ζωή είναι αλλαγή.

Παραμείνετε πάντοτε ήρεμοι μέσα σας. Να έχετε ισορροπημένη σκέψη. Όταν εργάζεστε, να είστε ήρεμα δραστήριοι. Κάποτε, θα αναγνωρίσετε ο εαυτός σας δεν θα υπόκειται πια στις παλίρροιες του πεπρωμένου. Η δύναμή σας θα πηγάζει από μέσα, δε θα βασίζεστε σε εξωτερικά κίνητρα κανενός είδους για κινητοποίηση.


   Ως αφιερωμένοι στο πνευματικό μονοπάτι, δώστε μικρή βαρύτητα στις δοκιμασίες που σας περιβάλλουν. Να έχετε ομαλότητα στη σκέψη σας. Βαδίστε με κουράγιο. Πηγαίνετε μπρος από μέρα σε μέρα με ήρεμη, εσωτερική πίστη. Τελικά, θα φτάσετε πέρα από κάθε σκιά κακού κάρμα, πέρα από όλες τις δοκιμασίες και τις δυσκολίες και θα αντικρύσετε επιτέλους την αυγή της θεϊκής εκπλήρωσης. Σ’αυτή την υψηλότερη από όλες τις καταστάσεις συνειδητότητας θα έρθει ελευθερία από κάθε τελευταίο ίχνος ατμού δυστυχίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου