Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011



Γιατί να μη μάθετε την τέχνη του να ζείτε σωστά;

Πρέπει να ξεκινήσουμε με τα παιδιά, όπως και με τους ενήλικες, το ελαστικό μυαλό του παιδιού μπορεί να καλουπωθεί σε οποιοδήποτε σχήμα από αυτό-πειθαρχημένους ενήλικες. Επιθυμητές συνήθειες μπορούν εύκολα να δημιουργηθούν στα παιδιά γιατί η θέλησή τους να τις αποκτήσουν είναι κυρίως ελεύθερη, εκτός από ορισμένες έμφυτες κλίσεις. Οι ενήλικες χρειάζεται να δώσουν μάχη και να εξορίσουν παλιές συνήθειες ώστε να εγκαταστήσουν θετικές. Αλλά όλες οι συνήθειες, είτε σε παιδιά ή σε ενήλικες, πρέπει να καλλιεργούνται με τη βοήθεια του μέσου της αυθόρμητης προθυμίας. Εκπαιδεύοντας τα παιδιά για μια ισορροπημένη ζωή ή συνήθειες του να δίνει κανείς ίση προσοχή στο να κερδίζει λεφτά και στην απόκτηση πνευματικής χαράς, ο χρόνος και η μέθοδος της εκπαίδευσης πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Οι άνθρωποι χάνουν την ισορροπία τους και υποφέρουν από την τρέλα του χρήματος και της δουλειάς μόνο και μόνο επειδή δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να εξελίξουν τις συνήθειες μιας ισορροπημένης ζωής. Δεν είναι οι περαστικές μας σκέψεις ή οι καταπληκτικές ιδέες, αλλά οι καθημερινές μας συνήθειες που ελέγχουν τις ζωές μας. Υπάρχουν μερικοί πολύ δραστήριοι επιχειρηματίες που βγάζουν εκατομμύρια χωρίς να είναι ανισόρροποι ή νευρικοί. Υπάρχουν άλλοι επιχειρηματίες που καταλήγουν να είναι τόσο απορροφημένοι  από την απόκτηση χρημάτων που δε μπορούν να σκεφτούν τίποτε άλλο και δεν ξυπνούν μέχρι κάτι τρομερό να τους συμβεί, όπως η αρρώστια ή ο χαμός όλης τους της ευτυχίας.

Πολλοί ψυχολόγοι λένε ότι η ενήλικη συμπεριφορά δεν είναι παρά η επανάληψη της εκπαίδευσης που λαμβάνει κάποιος μεταξύ των ηλικιών των δύο και δέκα ή δεκαπέντε.

Οι πνευματικές ομιλίες εμπνέουν τα μυαλά των παιδιών προς την καλυτέρευση των πράξεων, αλλά αυτό είναι όλο. Η ουσιαστική, πρακτική πειθαρχία για το ψήσιμο των σπόρων των προγεννητικών συνηθειών που στεγάζονται στα υποσυνείδητα και τα υπερσυνειδητά μυαλά, είναι αναγκαία. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο καθαρίζοντας τα εγκεφαλικά κύτταρα από τους σπόρους των συνηθειών, ε τον ηλεκτρισμό της εσωτερικής συγκέντρωσης. Τα παιδιά θα έπρεπε να ανατρέφονται με την πνευματική φιλοδοξία να κερδίσουν χρήματα για χάρη της υπηρεσίας.

Είναι στο χέρι των ενηλίκων να εξυψώσουν πνευματικά τα παιδιά και να τα οδηγήσουν σε μια ισορροπημένη ζωή. Όσο οι ενήλικες παραμένουν μεθυσμένοι μέσα σε μια μονόπλευρη, υλιστική ζωή, τα υψηλότερα δυναμικά των παιδιών θα παραμένουν κι αυτά ανεκπλήρωτα.


Έτσι, για να σώσουν τον μελλοντικό κόσμο σώζοντας τα παιδιά, οι γονείς πρέπει να αφυπνιστούν και να καλλιεργήσουν ισορροπημένες συνήθειες υλικής και πνευματικής ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου