Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011


Είναι πιο εύκολο να ξοδεύεις παρά να κερδίζεις. Είναι πιο δύσκολο να αποταμιεύεις παρά να κερδίζεις. Οι περισσότεροι ξοδεύουν περισσότερα απ’όσα κερδίζουν. Τα επιπλέον λεφτά αποκτούνται με δανεισμό ή αγοράζοντας με υποσχέσεις μελλοντικής εξόφλησης. Το να προσπαθείτε να κατέχετε περισσότερα απ’όσα επιτρέπει το πορτοφόλι σας σημαίνει να ζείτε σε συνεχή πνευματική ανησυχία. Το να ξοδεύετε περισσότερα απ’όσα κερδίζετε σημαίνει να ζείτε μονίμως σκλαβωμένοι.

Μαζί με την τέχνη του να κερδίζετε λεφτά, είναι καλό να μάθετε και την τέχνη της αποταμίευσης. Ένα μεγάλο εισόδημα δε θα σας είναι χρήσιμο για πολύ αν δημιουργεί μόνο πολυτελείς συνήθειες, χωρίς αποταμιεύσεις στην άκρη. Σκεφτείτε για μια στιγμή: Αν αρρωσταίνατε ξαφνικά, πως θα συνεχίζατε χωρίς το σύνηθες εισόδημα, αν δεν έχετε τίποτε στην άκρη. Είναι αρνητικό πράγμα το να καλλιεργείτε πολυτελείς συνήθειες αν έχετε μονάχα ένα μικρό εισόδημα. Δεν είναι προτιμότερο να ζείτε απλά και λιτά αλλά στην πραγματικότητα να πλουτίζετε; Θα έπρεπε να χρησιμοποιείτε το ένα τέταρτο του εισοδήματός σας απλά για να ζείτε, να αποταμιεύετε τα τρία τέταρτα και να έχετε ηρεμία στο μυαλό μαζί με ένα αίσθημα μελλοντικής ασφάλειας. Κρατήστε αυτά που κερδίζετε νόμιμα και μη τα ρισκάρετε ή τα χάσετε προσπαθώντας να «γίνετε γρήγορα πλούσιοι».

 Η ευτυχία μπορεί να αποκτηθεί μέσω της άσκησης του αυτοελέγχου, καλλιεργώντας συνήθειες απλής ζωής και υψηλής σκέψης, ξοδεύοντας λιγότερα από όσα κερδίζετε. Κάντε μια προσπάθεια να κερδίσετε περισσότερα ώστε να είστε σε θέση να βοηθήσετε άλλους να βοηθήσουν τον εαυτό τους.
 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου