Κυριακή 3 Ιουλίου 2011



Ποτέ μην αφήνετε το μυαλό σας να αποπλανηθεί από την ταραχή, με το να αστειεύεστε υπερβολικά, με το να αποσπάται η προσοχή σας συχνά και ούτω καθεξής. Νε έχετε βάθος. Τη στιγμή που θα υποκύψετε στην ταραχή και την ανησυχία, όλα τα παλαιότερα προβλήματα θ’αρχίσουν και πάλι ν’ασκούν την έλξη τους στο μυαλό: σεξ, κρασί και λεφτά.

Βέβαια, λίγη διασκέδαση και γέλιο είναι καλά, περιστασιακά. Αλλά μην επιτρέψετε στην ελαφρομυαλιά να σας καταλάβει. Κι εγώ, επίσης, αρέσκομαι στο να γελώ κάποτε, όπως γνωρίζετε. Μα όταν επιλέγω να παραμείνω σοβαρός, τίποτε και κανείς δε δύναται να με τραβήξει έξω από τον εσώτερο Εαυτό μου.

Να έχετε βάθος σε όλα όσα κάνετε. Ακόμη κι όταν γελάτε, μη χάνετε την  εσωτερική σας ηρεμία. Α είστε κεφάτοι μέσα σας, αλλά πάντοτε κάπως αποτραβηγμένοι προς τα έσω. Επικεντρωθείτε στο εσωτερικό θέλγητρο.

Κατοικείτε πάντοτε στον Εαυτό. Χαμηλώστε λιγάκι την αντίληψή σας όταν χρειάζεται, για να τραφείτε, να μιλήσετε ή να κάνετε τη δουλειά σας. Έπειτα αποτραβηχτείτε και πάλι στον Εαυτό.

Να είστε ήρεμα ενεργοί και ενεργά ήρεμοι. Αυτό είναι το μονοπάτι του γιόγκι.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου