Σάββατο 2 Ιουλίου 2011



Μην κάνετε υπερβολική πλάκα. Εγώ ο ίδιος, όπως ξέρετε, εκτιμώ ένα καλό γέλιο, αλλά αν αποφασίσω να είμαι σοβαρός, κανείς δε μπορεί να με κάνει ούτε καν να χαμογελάσω. Να είστε χαρούμενοι και κεφάτοι- πάνω απ’όλα εσωτερικά. Να είστε εξωτερικά σοβαροί, αλλά εσωτερικά κεφάτοι.

Μη χάνετε την αντίληψη της θεϊκής παρουσίας, αποκτημένης κατά το διαλογισμό, με άχρηστη φλυαρία. Οι άσκοπες λέξεις είναι σαν σφαίρες: κάνουν κόσκινο τον κουβά με το γάλα της γαλήνης. Μ ε τα να αφιερώνετε άσκοπα χρόνο στη συζήτηση και το οργιώδες γέλιο, θα ανακαλύψετε ότι δεν έχει μείνει τίποτα μέσα σας. Γεμίστε τον κουβά της συνείδησής σας με το γάλα της διαλογιστικής γαλήνης κι από κει και πέρα κρατείστε τον γεμάτο. Η πλάκα είναι ψεύτικη ευτυχία. Το υπερβολικό γέλιο γεμίζει τρύπες το μυαλό κι αφήνει τη γαλήνη στον κουβά να κυλήσει έξω, χαραμίζοντάς τη.

Διαλογιστείτε ανά τακτά διαστήματα και θα βρείτε μία απολαυστική χαρά μέσα σας που είναι αληθινή. Θα έχετε κάτι τότε που να μπορείτε να συγκρίνετε με τις αισθητηριακές απολαύσεις. Αυτή η σύγκριση θα σας κάνει αυτόματα να θέλετε να εγκαταλείψετε τις αρνητικές συνήθειές σας που γεννούν θλίψη. Ο καλύτερος τρόπος να ξεπεράσετε τον πειρασμό είναι το να έχετε κάτι που να σας γεμίζει περισσότερο, με το οποίο να τον συγκρίνετε.  







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου