Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Μες από τη Σμαραγδένια Πύλη

Εκφράσου με τη καρδιά. Τί σημαίνει όμως εκφράζομαι με την καρδιά; Ακούγεται υπερβολικά ποιητικό και είναι στην ουσία του πραγματικά "ποιητικό". Είναι αληθινή "ποίηση", που κάποια στιγμή οδηγεί στην "υλοποίηση" και καθώς αυτού του είδους η "ποίηση" δεν εμποδίζεται από το φόβο του οποίου η φωλιά είναι το μυαλό, η υλοποίηση είναι ανάλογη. Δεν έχει σκοτεινά σημεία, μπερδεμένες διαδρομές, δεύτερες σκέψεις, εμπόδια της λογικής. Είναι αγνή κι απέριττη. Πάμε όμως πάλι στο "εκφράζομαι με την καρδιά ή από την καρδιά". Τί είναι αυτό το όργανο, αυτός ο μυς που ακούραστα σπρώχνει τον κόκκινο χυμό της ζωής μέσα μας; Τί κρύβεται πίσω από την υλική υπόσταση της ανθρώπινης καρδιάς, τί συμβολίζει η καρδιά; Τί υπάρχει κωδικοποιημένο εκεί μέσα; Εφόσον όλα είναι ενέργεια, καί η καρδιά επίσης δομείται από τα σωματίδια-κύματά της. Όπως όλα, πάλλεται κι αυτή σε μια συγκεκριμένη συχνότητα, έχει κι αυτή το δικό της κραδασμό, με το δικό του, το μοναδικό του μήνυμα. Ποιό είναι το μήνυμα του κραδασμού της καρδιάς;

***

Φανταστείτε την καρδιά ως μία πύλη. Μια σμαραγδένια πύλη που τη σπρώχνετε κι αρχίζει σιγά σιγά να ανοίγει. Δείτε απαλές, φωτεινές ακτίνες λευκού-ροζ φωτός να κάνουν την εμφάνισή τους από το στενό άνοιγμα. Το φως αυτό κουβαλά έναν κωδικό, ένα αιθέριο κλειδί που δονεί εκ νέου τη βαριά πόρτα της πύλης, κάνοντάς τη πιο ελαφριά. Τώρα η πόρτα ανοίγει πιο εύκολα και αν έτριζε πριν, τώρα δεν το κάνει.

Καθώς η πόρτα ανοίγει, το φως ξεχύνεται από μέσα και φωτίζει όλο το χώρο. Οι τοίχοι του δωματίου είναι κρυστάλλινοι και τέλειοι αγωγοί του φωτός. Πίνουν το φως και το διοχετεύουν σε όλο το οικοδόμημα του σώματος και της αύρας.

Υπάρχει ένα δίκτυο από αιθερικούς νευρώνες παντού σε όλο το σώμα και το αυρικό πεδίο. Σκοπός του δικτύου αυτού είναι η μεταφορά της πεμπτουσίας των φωτονίων σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της οντότητας, ώστε να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός της εξισορρόπησης των ενεργειακών κέντρων.

Μέσα στην αίθουσα της καρδιάς, το λευκό-ροζ φως είναι εκθαμβωτικό και διοχετεύεται στο δίκτυο των αιθερικών νευρώνων, που μοιάζει με ένα δέντρο από υγρό κρύσταλλο, με χιλιάδες διακλαδώσεις που ψιθυρίζουν κελαηδώντας τα μηνύματα-κωδικούς του φωτός. Τα ανάλογα μηνύματα-κλειδιά φτάνουν στους ανάλογους δέκτες, ξεκλειδώνοντας πτυχές της ύπαρξης που περίμεναν υπομονετικά κλειδωμένες.
Παντού, σε ολόκληρο το πεδίο σας, ανοίγουν ταυτόχρονα κουτάκια διαφόρων μεγεθών, σχημάτων και χρωμάτων. Το καθένα από αυτά τα κουτάκια, καθώς ανοίγει, βγάζει έναν αναστεναγμό που ο καθένας είναι μία νότα. Χιλιάδες κουτάκια ανοίγουν και χιλιάδες αναστεναγμοί-νότες ακούγονται και το βάθος έρχεται στην επιφάνεια για να αλλάξει το σύστημα διακυβέρνησης της οντότητάς σας.

Οι αναστεναγμοί-νότες γίνονται σκάλες που πάνω τους σκαρφαλώνουν πληροφορίες. Μπορείτε να τις φανταστείτε  σαν χρυσές, χαμογελαστές γυναίκες, που ανεβαίνουν τις τραγουδιστές σκάλες με χάρη και σταθερότητα. Οι γυναίκες φτάνουν στην επιφάνεια και αρχίζουν να τραγουδούν σε τέλεια συμφωνία.

Τώρα άνθρωπε αφυπνίσου
Τώρα είναι η ώρα της Αφύπνισης
Εσύ το επέλεξες
Τα βάθη του Είναι αντήχησαν
από την ιαχή της απόφασής σου

Τίμα τώρα την Πηγή
ανοίγοντας διάπλατα την πόρτα
της καρδιάς σου

Αγάπησε τον Άνθρωπο γιατί
είναι ένα καλούπι που 
με αγάπη έφτιαξες
για να ντύσεις τη θεϊκή σου υπόσταση

Είσαι στ' αλήθεια Άπειρο
και τα όρια είναι το Παιχνίδι σου

Χαμογέλα τώρα με τα μάτια της Ψυχής
και κοίταξε κατάματα το Φως σου

Ποτέ πια δε θα τυφλωθείς

Μόνο θα πάλλεσαι με Επίγνωση
Και θα τη μοιράζεσαι με τον Εαυτό σου
Που θα τον αναγνωρίζεις μέσα
σε όλες τις οντότητες που θα 
συναντάς στο μονοπάτι σου

Απρίλιος 2014

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου