Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Το Φως της Φαντασίας


Μπορείς πάντα να φαντάζεσαι ό,τι θες. Άσε τη φαντασία να καλπάζει στα φανταστικά λιβάδια, σαν άγριο άλογο ή ενθουσιώδης μονόκερος! Η φαντασία είναι το εργαλείο που διαθέτει ο άνθρωπος ώστε ν'ανοίξει σιγά σιγά το παράθυρο που έχει θέα τον Ανώτερο Εαυτό.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν πως δεν έχουν φαντασία. Αυτό είναι κάτι το άτοπο. Η φαντασία είναι ο σπόρος που φυτεύτηκε στις νοήμονες υλικές οντότητες για να παίξουν το παιχνίδι της ενθύμισης. Η φαντασία είναι ο απόηχος της ελευθερίας της ψυχής. Είναι εκεί για να ψιθυρίζει συνεχώς τους μαγικούς της στίχους. Είναι υπεύθυνη για το μυικό τόνο της πνευματικότητάς μας. 
 Και αν ο άνθρωπος που θα καταλάβει τη χρήση της την εξασκήσει, τότε το μονοπάτι του διανθίζεται με σοφία, δημιουργικότητα, ενθουσιασμό.

Το φως της φαντασίας δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα της ολότητάς μας και διαβρώνει τα τείχη των καλουπιών που μας απομυζούν, που μπλοκάρουν το καθαρό μας βλέμμα, το βλέμμα που αντικρύζει κατάματα την Αγάπη της Ύπαρξης. 

Φαντάσου αδελφέ. Φαντάσου αδελφή. Φαντάσου οτιδήποτε και φτάσε στα άκρα, ώστε να δεις πόσο πιο μακριά από αυτά μπορείς να πας. Δε θέλει πολύ. Ένα μικρό σπρωξιματάκι μόνο. Έπειτα το όχημα της φαντασίας παράγει από μόνο του την ενέργεια που χρειάζεται για να ταξιδέψει. Είναι στη φύση της φαντασίας να ταξιδεύει και να μεταφέρει τη συνειδητότητα σε νέα τοπία, έτοιμα προς εξερεύνηση.

Η φαντασία είναι το όχημα και η συνειδητότητα ο επιβάτης. Αφαιρέστε τα "όχι" και τα "μα" από το όχημα της φαντασίας κι αφήστε την έμπνευση να πνεύσει μέσα σας τον άνεμο του ενθουσιασμού, της εν θεώ ουσίας.

Η αντίληψή μας χρειάζεται τη φαντασία και τους ψιθύρους των "φαντασμάτων" της...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου