Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2013

Ροή, Φαινομενικότητα και Γραπτός Λόγος

Όλα αλλάζουν. Αυτός είναι ο συμπαντικός νόμος της Ροής. Η Ροή είναι το αντίθετο της στατικότητας. Μπορούμε όμως να προχωρήσουμε βαθύτερα και να πούμε ότι η στατικότητα είναι κάτι το φαινομενικό και επίπλαστο και έχει να κάνει με τη σχετικότητα, φαινόμενο που γεννιέται μέσα στον κόσμο της ύλης, όπου η συχνότητα των παλμών τηε ενέργειας είναι πολύ χαμηλή ( ή ακόμη και αργή), κάτι που παρεμβαίνει βίαια στην αντίληψη του "κόσμου", που κι αυτός είναι πεπερασμένος.

Σε μια διάσταση "φυλακή", όπως έχει χαρακτηριστεί κατά καιρούς από διάφορους ευίσθητους ανθρώπους, η αίσθηση της ελεύθερης, άπειρης ροής, χάνεται εύκολα, διότι η φαινομενικότητα μιλάει συνεχώς για κύκλους και επανάληψη γεγονότων πανομοιότυπων.

Η ευρεία εποπτεία της πραγματικότητας γίνεται σχεδόν αδύνατη, έχοντας υπ' όψη τη λήθη που επέρχεται με τη γέννηση στη διάσταση αυτή, κάτι που σε συνδυασμό με το τρομοκρατημένο και τρομογενές περιβάλλον, δημιουργούν εξαιρετικά ισχυρά ψευδαισθητικά καλούπια, μπλοκάροντας το φως της αλήθειας.

Το γράψιμο, ο γραπτός λόγος, είναι κάτι σαν κρυσταλλοποίηση των χαοτικών συνήθως σκέψεων που ταξιδεύουν με μεγάλες ταχύτητες μέσα κι έξω απ' τον εγκέφαλο. Έχω διαβάσει και συμφωνώ μ' αυτό, ότι είναι οπωσδήποτε ένα είδος επικοινωνίας με πεδία υψηλότερης συνειδητότητας. Πιστεύω πως δυο πολύ σημαντικά στοιχεία που δεν πρέπει να λείπουν είναι η ειλικρίνεια και ο αυθορμητισμός. Κάποια στιγμή στην πορεία το γράψιμο φτάνει στο επίπεδο του διαλογισμού και τότε παράγονται καταστάσεις που διευκολύνουν την κάθαρση  και διεύρυνση της αντίληψης, το ξύπνημα της συνειδητότητας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου