Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Eckhart Tolle (Έκχαρτ Τόλλε)

Το μυαλό είναι ένα εκπληκτικό όργανο αν χρησιμοποιηθεί σωστά. Χρησιμοποιημένο λανθασμένα, ωστόσο, γίνεται πολύ καταστροφικό. Για να το θέσουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια, δεν είναι τόσο το ότι οι άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν σωστά τον εγκέφαλό τους- συνήθως δεν τον χρησιμοποιούν καθόλου. Τους χρησιμοποιεί αυτός.

Η ευχαρίστηση προέρχεται πάντα από κάτι έξω από εσάς, ενώ η ευτυχία εγείρεται από μέσα σας.

Δε μπορείτε να βρείτε τον εαυτό σας πηγαίνοντας στο παρελθόν. Μπορείτε να τον βρείτε ερχόμενοι μέσα στο παρόν.

Συνειδητοποιείστε βαθιά πως η παρούσα στιγμή είναι το μόνο που έχετε. Κάντε το ΤΩΡΑ την πρωταρχική εστίαση της ζωής σας.

Οι συνηθισμένες εγωικές ταυτίσεις έχουν να κάνουν με τα υλικά αγαθά, τη δουλειά σας, την κοινωνική σας θέση και αναγνώριση, τη γνώση και τη μόρφωση, την εξωτερική εμφάνιση, ιδιαίτερες ικανότητες, τις σχέσεις, την ατομική και οικογενειακή ιστορία, τα συστήματα πίστης και επίσης συναντούμε συχνά πολιτικές, εθνικιστικές, φυλετικές, θρησκευτικές και άλλες συλλογικές ταυτίσεις. Δεν είστε καμιά από αυτές.

Γαλήνη βρίσκει κανείς όχι αναδιατάσσοντας τις περιστάσεις της ζωής σας, αλλά συνειδητοποιώντας ποιοι είστε στο βαθύτερο επίπεδο.

Κάποιες αλλαγές μοιάζουν επιφανειακά αρνητικές αλλά σύντομα θα συνειδητοποιείσετε  πως δημιουργείται χώρος στη ζωή σας για να αναδυθεί κάτι νέο.

Το να ζείτε ανταποκρινόμενοι σε μια εικόνα που έχετε για τον εαυτό σας ή σε μια εικόνα που έχουν άλλοι άνθρωποι για σας σημαίνει να ζείτε μια μη αυθεντική ζωή.

Δε μπορώ να σας πω κάποια πνευματική αλήθεια που βαθιά μέσα σας δε γνωρίζετε ήδη. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να σας θυμίζω αυτό που έχετε ξεχάσει.

Η ποιότητα της συνειδητότητάς σας αυτή τη στιγμή είναι αυτό που διαμορφώνει το μέλλον, το οποίο, βέβαια, μπορεί να βιωθεί ως το Τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου