Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Jaggi Vasudev

Χωρίς την εργασία πάνω στην ανθρώπινη συνειδητότητα, η προσπάθεια για να αλλάξουν η κοινωνικές, εθνικές ή παγκόσμιες πραγματικότητες σημαίνει πως δεν υπάρχει σοβαρή πρόθεση.


Αυτό που μπορείς να κάνεις κι αυτό που δε μπορείς να κάνεις στον εξωτερικό κόσμο είναι πάντα θέμα ικανότητας. Μα όταν έχουμε να κάνουμε με τον εσωτερικό κόσμο, είναι απλά θέμα προθυμίας.


Στην ουσία, το μόνο πράγμα που μπορείς να δώσεις είναι ο εαυτός σου.


Η ζωή είναι πολύ πέρα από κάθε είδους νόημα. Η ζωή είναι πέρα από νοήματα και γι'αυτό είναι τόσο όμορφη.


Μόνο όταν είσαι πραγματικά χαρούμενος, μπορείς να νοιάζεσαι για κάποιον άλλον. Όταν είσαι δυστυχισμένος νοιάζεσαι μόνο για τον εαυτό σου.


Είναι σημάδι ευφυΐας το να αναρωτιέται κανείς συνεχώς. Οι ανόητοι είναι πάντα απόλυτα σίγουροι για το κάθε πράγμα που κάνουν στη ζωή τους.


Όταν γίνεις διαλογιστικός, θα δεις, οι διανοητικές σου δυνατότητες θα αυξηθούν πολλές φορές πάνω από αυτό που είναι τώρα. Όχι επειδή ο διαλογισμός σε κάνει ευφυή, μα γιατί ο διαλογισμός καθαρίζει την ακαταστασία, τη λάσπη που έχει μαζευτεί πάνω στο γυαλί του φακού. Καθώς ο διαλογισμός σου βαθαίνει, καθαρίζει όλο και πιο πολύ τη λάσπη και ο φακός γίνεται όλο και πιο ισχυρός. Σου δείχνει τα πράγματα όλο και πιο καθαρά.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου