Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2011

Απόσπασμα από την ομιλία της Σρι Ντάια Μάτα με θέμα: «Φέρνοντας στην επιφάνεια ό, τι καλύτερο υπάρχει μέσα μας»Απόσπασμα από την ομιλία της Σρι Ντάια Μάτα με θέμα:
«Φέρνοντας στην επιφάνεια ό, τι καλύτερο υπάρχει μέσα μας»

…Δε μπορείτε να διώξετε το σκοτάδι από ένα δωμάτιο χτυπώντας το με ένα ξύλο. Ανάψτε το ηλεκτρικό φως και το σκοτάδι εξαφανίζεται. Κατά τον ίδιο τρόπο, η καταπίεση αρνητικών συνηθειών δεν είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να τις ξεπεράσετε. Αντί αυτού, ανάψτε το φως της κατανόησης που προέρχεται από βαθύ διαλογισμό και από μια ηθελημένη, συνειδητή προσπάθεια  να εξασκήσετε τον αυτοέλεγχο. Στο φως της αυτοπειθαρχίας και της σοφίας, το σκοτάδι των αρνητικών συνηθειών εξαφανίζεται.
    
Τα πάντα σ’ αυτό τον κόσμο είναι σκέψη, άρα αν εύχεστε να εκτοπίσετε κάποια συγκεκριμένη αρνητική συνήθεια, αρχίστε νοερά να  δηλώνετε στον εαυτό σας, με έναν θετικό τρόπο, την αντίθετη θετική συνήθεια. Αν έχετε την τάση να είστε υπερβολικά επικριτικοί, τη στιγμή που θα πιάσετε τον εαυτό σας  ανώφελα να βρίσκει ελαττώματα σε κάποιον, σκεφτείτε αντί γι’ αυτό τα καλά του σημεία. Πολύ συχνά, η παρόρμηση να επικρίνετε προέρχεται από ζήλεια, μία αίσθηση ανασφάλειας, ή εγωισμό. Δεν είναι αναγκαίο να ενδιαφέρεστε για τα ελαττώματα των άλλων, παρά μόνο για τα δικά σας. Το να βρίσκετε σφάλματα καταστρέφει την ηρεμία σας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου