Τρίτη 16 Αυγούστου 2011



Η ψυχή, όντας εξατομικευμένο Πνεύμα, αν της δοθεί η ευκαιρία να ξεδιπλωθεί, μπορεί να υλοποιήσει όλη την εκπλήρωση και την ευχαρίστηση του Πνεύματος. Είναι μέσω της μακροπρόθεσμης επαφής με την ευμετάβλητη ύλη που οι υλικές επιθυμίες αναπτύσσονται.

Προστατέψτε την ψυχή από την ενόχληση που δημιουργείται στο μυαλό από τον τρελό χορό της επιθυμίας που παράγει τη δυστυχία. Μάθετε να ξεπερνάτε την άγρια, πονηρή επιθυμία. Συνειδητοποιείστε ότι δε χρειάζεστε τα πράγματα που δημιουργούν μιζέρια, διότι αν ψάξετε μέσα στην ψυχή σας, θα βρείτε εκεί αληθινή ευτυχία και διαρκή γαλήνη ή μακαριότητα.

Η φύση της ψυχής είναι η μακαριότητα- μια διαρκής εσωτερική κατάσταση πάντα νέας, αει-μεταβαλλόμενης χαράς που αιώνια ψυχαγωγεί, ακόμη κι όταν κάποιος περνά από τις δοκιμασίες του σωματικού πόνου ή θανάτου. Η έλλειψη επιθυμιών δεν είναι άρνηση. Είναι μάλλον η απόκτηση του αυτοελέγχου που χρειάζεστε ώστε να ξανακερδίσετε την κληρονομιά της κάθε εκπλήρωσης, που βρίσκεται μέσα στην ψυχή σας.

Πρώτα, δώστε στην ψυχή την ευκαιρία να υλοποιήσει αυτή την κατάσταση, μέσω του διαλογισμού. Έπειτα, ζώντας διαρκώς μέσα σ’αυτή την κατάσταση, κάντε το καθήκον σας προς το σώμα, το μυαλό και τον κόσμο. Δε χρειάζεται να εγκαταλείψετε τις φιλοδοξίες σας και να γίνετε αρνητικοί. Αντιθέτως, αφήστε την αιώνια χαρά, που είναι η αληθινή σας φύση, να σας βοηθήσει να συνειδητοποιήσετε όλες τις ευγενείς φιλοδοξίες. Απολαύστε υψηλές εμπειρίες με τη χαρά του Θεού.

Είστε αθάνατοι, προικισμένοι με αιώνια χαρά. Ποτέ μην το ξεχνάτε αυτό κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού σας με την ευμετάβλητη θνητή ζωή. Αυτός ο κόσμος δεν είναι παρά μια σκηνή πάνω στην οποία παίζετε τους ρόλους σας υπό την καθοδήγηση του Θεϊκού Σκηνοθέτη. Παίξτε τους καλά, είτε είναι τραγικοί είτε κωμικοί, πάντα με τη θύμηση πως η αληθινή σας φύση είναι αιώνια ειρήνη και τίποτε άλλο. Το μόνο πράγμα που δε θα σας αφήσει ποτέ είναι η ευτυχία της ψυχής σας.

Οπότε, μάθετε να κολυμπάτε στην ήρεμη θάλασσα της απαράλλακτης μακαριότητας, πριν προσπαθήσετε να βουτήξετε στη δίνη της υλικής ζωής που είναι το βασίλειο της δυστυχίας, της απόλαυσης, της αδιαφορίας και μιας απατηλής, προσωρινής γαλήνης.


    Η από καρδιάς εξάσκηση του διαλογισμού φέρνει βαθιά μακαριότητα. Αυτή η πάντα ανανεώσιμη ειρήνη δεν είναι παράγωγο της επιθυμίας. Εμφανίζεται μέσω της μαγικής προσταγής της εσωτερικής σας, γεννημένης από τη διαίσθηση ηρεμίας. Να υλοποιείτε πάντα αυτή τη γαλήνη. Όταν έρθει και σας καλύψει, θα την αναγνωρίσετε ως μία συνειδητή, ευφυή, συμπαντική Οντότητα στην οποία μπορείτε να απευθύνεστε και όχι ως κάποια αφηρημένη διανοητική κατάσταση. Αυτή είναι η αναμφισβήτητη απόδειξη ότι ο Θεός είναι παντοτινή, αιώνια συνειδητή, αιώνια νέα γαλήνη.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου