Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011



Παρόλο που είναι αναγκαίο να κερδίζετε χρήματα, είναι πιο αναγκαίο να κερδίσετε την ευτυχία. Τα λεφτά δημιουργήθηκαν για την ευτυχία και όχι η ευτυχία για τα λεφτά. Αυτοί που επικεντρώνονται στο να βγάζουν λεφτά ως τη μοναδική τους χαρά, δε βρίσκουν πραγματική ευχαρίστηση, γιατί κανένα χρηματικό ποσό δε μπορεί να αγοράσει την ευτυχία αν αυτή έχει χαθεί μέσω συστηματικών λανθασμένων πράξεων.

Οι άνθρωποι που περιτριγυρίζονται από χρήματα αλλά είναι ανίκανοι να τα χρησιμοποιήσουν κατάλληλα ώστε να κάνουν τους εαυτούς τους και τους άλλους χαρούμενους, πεθαίνουν από δίψα για τη χαρά. Πολλοί άνθρωποι ξεχνούν ότι η παραγωγή χρήματος είναι μόνο ένα μέσον για την επίτευξη της ευτυχίας. Είναι τόσο γελοίο το να επικεντρώνεσαι στο μέσον και να ξεχνάς το σκοπό όσο το να συνεχίζεις να ταξιδεύεις σ’ένα δρόμο και να ξεχνάς τον προορισμό σου. Δεν έχει νόημα η ανάπτυξη της συνήθειας να συσσωρεύετε χρήματα και να μην τα χρησιμοποιείτε για να κάνετε τον εαυτό σας και τους άλλους χαρούμενους.


    Πολλοί άνθρωποι κάνουν το λάθος να κυνηγήσουν το χρήμα αντί πρώτα να αναζητήσουν την ευτυχία. Το να προσπαθείς να κερδίσεις λεφτά με ένα δυσαρεστημένο, ανήσυχο μυαλό, δεν είναι μόνο ανεπιτυχές, αλλά παράγει περισσότερη ανησυχία και δυστυχία. Ο καλύτερος τρόπος βρίσκεται στο να προσπαθείτε να κερδίσετε χρήματα αφού πρώτα φροντίσετε για την ευτυχία. Κερδίζοντας λεφτά με μία γαλήνια και χαρούμενη συμπεριφορά, οδηγεί όχι μόνο στην επιτυχία, αλλά επίσης εξασφαλίζει την ευτυχία. Οι χαρούμενοι άνθρωποι κάνουν τους άλλους χαρούμενους με το παράδειγμά τους, διότι οι πράξεις μιλούν πιο δυνατά από τις λέξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου