Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011



Πολύ λίγοι άνθρωποι αναλύουν το αν προοδεύουν ή οπισθοδρομούν στη ζωή. Ως ανθρώπινα όντα προικισμένα με λογική, σοφία και κατανόηση, είναι ύψιστο καθήκον μας να χρησιμοποιούμε τη λογική και τη σοφία μας σωστά ώστε να ξέρουμε αν πηγαίνουμε προς τα πίσω ή εμπρός.

Αν σας ενοχλούν συνεχώς οι αποτυχίες, μη χάνετε το κουράγιο σας. Θα έπρεπε να λειτουργούν ως τονωτικά, όχι δηλητήρια, για την υλική ή τη πνευματική σας ανάπτυξη. Η περίοδος της αποτυχίας είναι η καλύτερη εποχή για να σπείρετε τους σπόρους της επιτυχίας. Ξεριζώστε τις αιτίες της αποτυχίας και βάλτε μπρος με διπλό σθένος αυτό που θέλετε να καταφέρετε.

Το χτύπημα των περιστάσεων μπορεί να σας κάνει να ματώσετε, μα κρατήστε το κεφάλι σας ψηλά. Ο θάνατος κατά την απόπειρα για επιτυχία είναι επιτυχία. Αρνηθείτε να παρέχετε καταφύγιο στη συνειδητότητα της ήττας. Πάντοτε να δοκιμάζετε ακόμη μια φορά, όσες φορές κι αν έχετε αποτύχει. Επιμείνετε ένα λεπτό παραπάνω στον αγώνα για την επιτυχία, όταν έχετε κάνει ό,τι καλύτερο μπορούσατε και δε μπορείτε να κάνετε τίποτε άλλο. Πολεμήστε όταν σκέφτεστε ότι δε μπορείτε να πολεμήσετε άλλο, ή όταν σκέφτεστε ότι έχετε δώσει την καλύτερή σας μάχη.


    Κάθε νέα προσπάθεια μετά από μια αποτυχία πρέπει να είναι καλά σχεδιασμένη και φορτισμένη με αυξανόμενη ένταση της προσοχής. Αρχίστε από σήμερα να προσπαθείτε να κάνετε ένα ένα αυτά που πιστεύατε ότι σας ήταν αδύνατο να κάνετε.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου