Τρίτη 26 Ιουλίου 2011



Για να ζήσουν μια ισορροπημένη ζωή, οι ενήλικες πρέπει να μορφωθούν και να συνειδητοποιήσουν πως οι επιχειρησιακές φιλοδοξίες είναι μόνο για να κάνουν τους ίδιους και τους άλλους χαρούμενους. Χωρίς αυτή τη συνειδητοποίηση, οι επίπονες επιχειρησιακές δραστηριότητες παράγουν μόνο νευρικότητα, απληστία για τα λεφτά, έλλειψη κοινωνικών ποιοτήτων, τσιγγουνιά και ασέβεια προς όλες τις καλές αρχές. Μόνο με αυτή τη συνειδητοποίηση της υπηρεσίας προς τους άλλους μπορεί η ζωή να είναι πραγματικά χαρούμενη.

Γνωρίζω πολλούς διακεκριμένους, ευφυείς επιχειρηματίες οι οποίοι στα βάθη της καρδιάς τους είναι δυσαρεστημένοι με τα πάντα και ποθούν το Θεό και τη σοφία, αλλά ανήμπορα παρασύρονται από τις συνήθειες και τις υπερβολικά πολλές υποχρεώσεις τους. Θυσιάζουν την ύψιστη δέσμευσή τους με το Θεό, την Αλήθεια, τις ανώτερες μελέτες και τη σπιτική ζωή για τα χρήματα ή κάποια άχρηστη υποχρέωση.

Όπως η τέχνη του πολέμου χρειάζεται κάποια ορισμένη εκπαίδευση, έτσι και η μάχη μας με τη δραστήρια ζωή χρειάζεται τη δική της εκπαίδευση. Οι ανεκπαίδευτοι πολεμιστές σύντομα σκοτώνονται στο πεδίο της μάχης, όπως επίσης, οι άνθρωποι που δεν έχουν εκπαιδευτεί στην τέχνη της διατήρησης της αυτοκυριαρχίας και της γαλήνης τους, γρήγορα γίνονται κόσκινο από τις σφαίρας της στενοχώριας και της ανησυχίας στην ενεργό ζωή.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου