Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011




Το μεγαλύτερο μέρος αυτού που αποκαλούμε «χαρά» δεν είναι παρά μεταμφιεσμένος πόνος. Μπορεί να ευχαριστιέστε τρώγοντας ένα τεράστιο γεύμα, αλλά είναι επίσης πολύ πιθανό να έχετε δυσάρεστες συνέπειες, όπως η έντονη δυσπεψία ή ο στομαχόπονος. Ο σπουδαιότερος τρόπος να δημιουργήσετε ευτυχία για τον εαυτό σας είναι να μην επιτρέψετε στις παγίδες των αισθήσεων ή τις αρνητικές συνήθειες να σας ελέγχουν, αλλά να είστε ένας αυστηρός κυρίαρχος των συνηθειών και των ορέξεών σας. Όπως δε μπορείτε να κορέσετε τη δική σας πείνα ταΐζοντας κάποιον άλλον, έτσι δε μπορείτε να βρείτε την ευτυχία ικανοποιώντας τις υψηλότατες απαιτήσεις των αισθήσεών σας.


Η υπερβολική πολυτέλεια, αντί να παράγει ευτυχία, τη διώχνει μακριά από το μυαλό σας. Μη σπαταλάτε όλο σας τον χρόνο ψάχνοντας για πράγματα που θα σας φέρουν τη χαρά. Να είστε ευχαριστημένοι πάντα, και στον αγώνα σας για ευημερία, και στην απόκτησή της. Μπορείτε να είστε ένας Βασιλιάς της Ευτυχίας σε μια κουρελιασμένη καλύβα, ή ένα βασανισμένο θύμα της δυστυχίας σ’ένα παλάτι. Η ευτυχία είναι ένα αποκλειστικά πνευματικό φαινόμενο. Πρέπει πρώτα να την εγκαταστήσετε γερά μέσα σας και μετά, με μια αθάνατη αποφασιστικότητα να είστε πάντα ευτυχισμένοι, κινηθείτε στον κόσμο αναζητώντας υγεία, ευημερία και σοφία.

Θα βρείτε μεγαλύτερη ευτυχία αν αναζητάτε την επιτυχία με μια μόνιμα χαρούμενη συμπεριφορά παρά αν προσπαθείτε να κερδίσετε αυτό που επιθυμεί η καρδιά σας με ένα δυσαρεστημένο μυαλό, όποια κι αν είναι η επιθυμία αυτή.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου