Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011


Η ευτυχία έγκειται στο να κάνετε τις ισχυρότερες προσπάθειες να μειώσετε τις επιθυμίες και τις ανάγκες σας και στο να καλλιεργήσετε την ικανότητα να καλύπτετε αυτές τις ανάγκες κατά βούληση, προσπαθώντας πάντα να χαμογελάτε, εξωτερικά και εσωτερικά, παρόλες τις δυσχέρειες.

Να είστε σιωπηλοί και ήρεμοι κάθε βράδυ, τουλάχιστον για δέκα λεπτά (ει δυνατόν περισσότερο) πριν αποσυρθείτε και ξανά το πρωί πριν σηκωθείτε. Αυτό θα παράγει μία απτόητη, αδιάσπαστη εσωτερική συνήθεια χαράς που θα σας κάνει ικανούς να αντιμετωπίζετε όλες τις δύσκολες καταστάσεις της καθημερινής μάχης της ζωής. Με αυτή την αδιάλλακτη χαρά μέσα σας, βαδίστε αναζητώντας την εκπλήρωση των απαιτήσεων της ημέρας.

Αναζητήστε την ευτυχία περισσότερο στο μυαλό και λιγότερο στη απόκτηση αντικειμένων. Να έχετε τόσο χαρούμενες σκέψεις που τίποτε επερχόμενο να μη δύναται να το αλλάξει αυτό. Τότε, θα είστε σε θέση να τα βγάλετε πέρα δίχως τα πράγματα στα οποία ήσασταν συνηθισμένοι. Να χαίρεστε γνωρίζοντας πως έχετε αποκτήσει την ικανότητα να μην είστε αρνητικοί. Να ξέρετε, επίσης, ότι ποτέ ξανά δε θα σκεφτείτε υλιστικά, ώστε να ξεχάσετε την εσωτερική σας ευτυχία, ακόμη κι αν γίνετε εκατομμυριούχοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου