Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011



Όταν μια συννεφιασμένη μέρα ξημερώνει, σκεφτείτε τις αμέτρητες ηλιόλουστες μέρες που έχετε δει. Όταν η μελαγχολία καταφθάνει και σας κάνει να αισθάνεστε ότι πρόκειται να πάρει μόνιμη παράταση στη ζωή σας, αναλογιστείτε τις αμέτρητες ευτυχισμένες μέρες που απολαύσατε στο παρελθόν. Είναι αχαριστία προς το Δότη όλων των δώρων το να ξεχνάει κανείς τα υγιή χαμόγελα που χάρηκε επί πενήντα χρόνια, απλά επειδή ήταν άρρωστος για έξι μήνες. Δεν έχει λογική το να χάνετε την ισορροπία του μυαλού σας και να ξεχνάτε χρόνια γεμάτα χαρά, παίρνοντας τόσο σοβαρά τις θλίψεις μερικών εβδομάδων ή λίγων μηνών.

Μη φοβάστε αυτή την προσωρινή θνητή άγνοια, διότι μέσα στην ψυχή σας βρίσκεται θαμμένο το σφραγισμένο ορυχείο της σοφίας του Θεού. Εφόσον είστε δημιουργημένοι κατ’εικόνα Του, όλη η σοφία και η χαρά Του βρίσκονται κρυμμένες κάπου στο αποδιοργανωμένο κελάρι του υποσυνειδήτου σας. Το να χαμογελάτε όταν όλα πηγαίνουν καλά είναι εύκολο και φυσικό, αλλά το να χαμογελάτε όταν όλα προσπαθούν να σας συντρίψουν είναι δύσκολο, υπερσυνειδητό, θαυμαστό και ο προάγγελος της διαρκούς ευτυχίας. Γίνετε σπεσιαλίστες του χαμόγελου και γιατροί της μελαγχολίας, θεραπεύοντας όλες τις θλιμμένες και αποκαμωμένες καρδιές που συναντάτε, με τις ακτίνες χι των χαμόγελών σας.

Όταν είστε άρρωστοι, μην επικεντρώνεστε στη διάρκεια των βασάνων σας, μα ονειρευτείτε τα νεανικά, γεμάτα υγεία χρόνια που έχετε ήδη απολαύσει. Ό,τι έχετε ζήσει, μπορείτε να το ξαναζήσετε αν προσπαθήσετε αρκετά. Το να τα παρατήσετε είναι στο τέλος ο δύσκολος, μίζερος τρόπος. Το να προσπαθήσετε με επιμονή μέχρι να τα καταφέρετε είναι ο πιο εύκολος τρόπος.


Εξορίστε τη θλίψη με το κέφι και τη χαρά. Διαλύστε τις αρρωστημένες σκέψεις αποτυχίας με το τονωτικό της συνειδητότητας της επιτυχίας. Γυαλίστε τη δυσαρμονία με το σκαρπέλο της αρμονίας. Καυτηριάστε τις ανησυχίες με ηρεμία. Ρίξτε τις θλίψεις μέσα στις φλόγες της χαράς. Ντροπιάστε τη σκληρότητα με την ευγένεια. Εκθρονίστε τις άρρωστες σκέψεις και τοποθετήστε τη Βασίλισσα Ζωτικότητα στο θρόνο του ευ ζην. Εξορίστε την ταραχή και την άγνοια από τις ακτές του μυαλού σας. Ιδρύστε το βασίλειο της σιωπής μέσα σας και ο Θεός της ευτυχίας θα εισέλθει ανεμπόδιστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου