Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011



Κεφάλαιο 7

Αληθινή Επιτυχία και Ευημερία

Εκατομμύρια παιδιά τοποθετούνται στο μονοπάτι της ζωής χωρίς κάποιο προορισμό. Φέρονται σαν μικρά τραινάκια, όχι αρκετά κουρδισμένα, χωρίς ράγες για να κυλήσουν πάνω τους, με αποτέλεσμα να συντρίβονται πάνω σε οτιδήποτε συναντούν στο δρόμο τους. Τέτοια άσκοπα ταξίδια στη ζωή είναι η μοίρα των περισσότερων ανθρώπων, διότι στην πρώιμη ζωή τους δεν οδηγήθηκαν ποτέ προς το σωστό στόχο, ούτε είχαν κατάλληλα εξοπλιστεί με συστηματικές δυνάμεις που θα τους έδιναν τη δυνατότητα να συνεχίσουν να κινούνται στα καθορισμένα τους μονοπάτια.

Στη σκηνή αυτή της ζωής, οι περισσότεροι άνθρωποι φέρονται σαν μαριονέτες-ηθοποιοί, ελεγχόμενοι από το περιβάλλον, τα προγεννητικά ένστικτα και το πεπρωμένο. Δεν ξέρουν ποτέ  ποιους ρόλους μπορούν να παίζουν επιτυχώς, ούτε μπορούν να εναρμονίσουν τα καθήκοντά τους με το γενικό σχέδιο του Κοσμικού Δράματος. Εκατομμύρια κάνουν το καθήκον τους στη ζωή σαν σε μια κατάσταση υπνοβασίας.

Πρέπει οπωσδήποτε να ανακαλύψετε το μονοπάτι της ζωής σας, αναλύοντας την πρώιμη παιδική σας ηλικία και την τωρινή σας ζωή, πριν βιαστικά ξεστρατίσετε προς κάποια λανθασμένη  κατεύθυνση. Τότε, αφού βρείτε το μονοπάτι σας, προσπαθήστε να χτίσετε γύρω του όλες τις δημιουργικές χρηματοπαραγωγικές μεθόδους που κατέχετε. Οι μέθοδοί σας για να κερδίζετε λεφτά ωστόσο, πρέπει να έχουν δημιουργηθεί εντός των ορίων του ιδεαλισμού σας- αλλιώς, μπορεί να έχετε χρήματα αλλά όχι ευτυχία. Η ευτυχία είναι εφικτή μόνο όταν η επιθυμία να αποκτήσετε λεφτά δε μπορεί να σας δελεάσει να ταξιδέψετε στο λάθος μονοπάτι.

Ξυπνείστε! Ποτέ δεν είναι αργά να κάνετε διάγνωση στη ζωή σας. Αναλύστε το τι είστε και ποια είναι η βαθιά ριζωμένη εργασία σας, ώστε να κάνετε τον εαυτό σας αυτόν που πρέπει να είναι. Έχετε ταλέντα και δύναμη που δεν έχετε χρησιμοποιήσει. Έχετε όλη τη δύναμη που χρειάζεστε. Δεν υπάρχει τίποτε μεγαλύτερο από τη δύναμη του μυαλού. Ξεθάψτε το μυαλό σας από τις μικρές συνήθειες που σας κρατούν εγκλωβισμένους στον κόσμο. Χαμογελάστε ε εκείνο το αιώνιο χαμόγελο- το χαμόγελο του Θεού. Χαμογελάστε με εκείνο το δυνατό χαμόγελο της ισορροπημένης αψηφισιάς, εκείνο το χαμόγελο που δε μπορεί κανείς να κλέψει από σας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου