Τρίτη 28 Ιουνίου 2011



Αν θέλετε να αγαπηθείτε, αρχίστε να αγαπάτε άλλους που χρειάζονται την αγάπη σας. Αν περιμένετε από τους άλλους να είναι ειλικρινείς απέναντί σας, τότε αρχίστε με το να είστε ειλικρινείς εσείς οι ίδιοι. Αν θέλετε οι άλλοι να σας συμπονούν, αρχίστε να δείχνετε συμπόνια σε αυτούς που βρίσκονται γύρω σας. Αν επιθυμείτε να σας σέβονται, πρέπει να μάθετε να είστε ευσεβείς απέναντι σε όλους, νέους και γέρους. Αν ζητάτε μια επίδειξη γαλήνης από τους άλλους, πρέπει να είστε γαλήνιοι εσείς οι ίδιοι. Αν θέλετε οι άλλοι να είναι θρήσκοι, αποκτήστε εσείς πρώτα πνευματικότητα.

Ό,τι κι αν είναι αυτό που θέλετε οι άλλοι να είναι, πρώτα γίνετε εσείς αυτό. Τότε, θα δείτε άλλους να αντιδρούν όμοια με σας.

Είναι εύκολο να εύχεστε να σας συμπεριφέρονται οι άνθρωποι τέλεια και είναι εύκολο να δείτε τα ελαττώματά τους, αλλά πολύ δύσκολο να οδηγείτε σωστά τον εαυτό σας και να εξετάζετε τα δικά σας ελαττώματα. Αν μπορείτε να θυμάστε να συμπεριφέρεστε με καλοσύνη, πολλοί θα προσπαθήσουν να ακολουθήσουν το παράδειγμά σας. Αν μπορέσετε να εντοπίσετε τα δικά σας ελαττώματα χωρίς να δημιουργήσετε κάποιο κόμπλεξ κατωτερότητας και καταφέρετε να απασχολήστε συνεχώς με τη διόρθωση τους, τότε θα χρησιμοποιείτε το χρόνο σας πιο κερδοφόρα απ’ότι   αν τον ξοδεύετε ευχόμενοι οι άλλοι να ήταν καλύτεροι. Το καλό σας παράδειγμα θα κάνει περισσότερα για την αλλαγή των άλλων ατόμων απ’όσο οι ευχές σας, η οργή ή τα λόγια.

Όσο περισσότερο βελτιώνεστε, τόσο θα εξυψώνετε άλλους γύρω σας και θα γίνεστε όλο και πιο χαρούμενοι. Όσο πιο χαρούμενοι θα γίνεστε, τόσο πιο χαρούμενοι θα είναι οι άνθρωποι γύρω σας.

Οι στάσιμοι άνθρωποι είναι δυστυχείς. Οι εξαιρετικά αγνώμονες ελάχιστα γνωρίζουν την αίσθηση της χαράς ή της δυστυχίας. Είναι καλύτερο να είστε δυστυχείς για την ίδια σας την άγνοια παρά να πεθάνετε χαρούμενοι παρέα μ’αυτή. Όπου κι αν βρίσκεστε, παραμείνετε ξυπνητοί και ζωντανοί με τη σκέψη, την αντίληψη και το ένστικτό σας- πάντα έτοιμοι να εκτιμήσετε την υποδειγματική συμπεριφορά και να αγνοήσετε την αρνητική και κακοήθη. Η υψηλότερη χαρά σας βρίσκεται στο να είστε πάντα έτοιμοι να μάθετε και να συμπεριφερθείτε όμορφα.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου