Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011



Αν δεν έχετε αρκετή δύναμη θέλησης, προσπαθήστε να εξελίξετε τη δύναμη του «δεν θα». Όταν βρίσκεστε στο τραπέζι του δείπνου και η κυρία Απληστία σας δελεάζει να φάτε παραπάνω απ’όσο θα’πρεπε και προσπαθεί να κοιμίσει με χλωροφόρμιο τον αυτοέλεγχό σας και να σας πατάξει στο λάκκο της δυσπεψίας- παρατηρήστε τον εαυτό σας. Μετά την κατανάλωση της σωστής ποιότητας και ποσότητας φαγητού, πείτε απλά στον εαυτό σας, « Δεν θα φάω άλλο» και σηκωθείτε απ’το τραπέζι και φύγετε. Όταν κάποιος σας φωνάξει, « Τζον, έλα πίσω να φας ακόμη λίγο. Μην ξεχνάς και την πεντανόστιμη μηλόπιτα», απλά απαντήστε, «Δεν θα έρθω».

Οι ανειλικρινείς ή εκδικητικές σκέψεις είναι στρατιώτες των μιζερο-γενών αισθήσεων. Θέλουν να κατακτήσουν το βασίλειο της χαράς σας και να σας κρατήσουν αιχμάλωτους στο μπουντρούμι της δυστυχίας και της μιζέριας. Τη στιγμή που οι στρατιώτες των λαθεμένων σκέψεων μαζεύονται για να επιτεθούν στην εσωτερική σας γαλήνη, ξυπνήστε τους ψυχομαχητές του φωτός, της ειλικρίνειας και του αυτοελέγχου και δώστε μια μανιασμένη μάχη.

Να θυμάστε, από σας εξαρτάται αν θέλετε η απληστία, η αισθητηριακή σκλαβιά, ο θυμός, το μίσος, η εκδικητικότητα ή οι ανησυχίες να κυβερνούν τη ζωή σας, ή αν θα αφήσετε τους θεϊκούς μαχητές του αυτοελέγχου, της ηρεμίας, της αγάπης, της συγχώρεσης, της γαλήνης και της αρμονίας να κυβερνούν το πνευματικό σας βασίλειο. Διώξτε μακριά τις αντάρτικες συνήθειες των αισθήσεων που έχουν φέρει δυστυχία στην αυτοκρατορία της γαλήνης σας. Να είστε βασιλείς του εαυτού σας και αφήστε τους μαχητές της καλοσύνης και των θετικών συνηθειών να κυβερνούν το βασίλειο του μυαλού σας. Τότε η ευτυχία θα κυριαρχεί μέσα σας για πάντα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου