Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011



Οι αγενείς κουβέντες που χρησιμοποιούνται πάνω σε ένα συναισθηματικό ξέσπασμα είναι σαν μια μεγάλη πυρκαγιά που εξαπλώνεται πάνω από το δάσος της φιλίας και κατακαίει όλα τα πράσινα φυτά των ευγενών σχέσεων και των συμπονετικών σκέψεων.

Άνθρωποι μεθυσμένοι από τον ενθουσιασμό και συνηθισμένοι στη σκλαβιά του θυμού, είναι συναισθηματικοί εμπρηστές που, στην παραμικρή πρόκληση, ανάβουν τα σπίρτα των οργισμένων λέξεων και βάζουν φωτιά στην εσωτερική γαλήνη της ψυχής.

Όπως οι φωτιές στα δάση προκαλούν εκατομμυρίων δολαρίων ζημιά στη χώρα, έτσι οι συναισθηματικοί εμπρηστές, βάζοντας φωτιά στη χαρά εκατομμυρίων έξυπνων ανθρώπων, προκαλούν ζημία εκατομμυρίων  στη δημιουργική σκέψη και μέγιστη σπατάλη ανθρώπινης νευρο-ενέργειας.

Το να είστε ευγενείς, δε σημαίνει οπωσδήποτε ότι πρέπει να συμφωνείτε με όλους και με όλα. Αν διαφωνείτε, παραμείνετε πάντα ήρεμοι και ευγενικοί. Είναι ανθρώπινη αδυναμία το να θυμώνετε και να γκρινιάζετε, αλλά είναι θεϊκή δύναμη να κραδαίνετε τα ινία της διάθεσης και του λόγου σας. Ό,τι κι αν σας προκαλεί, να συμπεριφέρεστε όμορφα. Μέσω ήρεμης σιωπής ή με γνήσια ευγενικά λόγια, δείξτε ότι η ευγένειά σας είναι ισχυρότερη των άσχημων τρόπων του άλλου ατόμου. Μπροστά στο γλυκό σας φως της συγχώρεσης, όλο το μαζεμένο εχθρικό μίσος θα λιώσει και θα εξαφανιστεί.

Αν υποφέρετε από τη δυσπεψία της σκληρότητας ή της γκρίνιας, πάρτε το φάρμακο της γλυκύτητας. Αν πάρετε την απόφαση ν’αλλάξετε, αρχίστε λέγοντας ειλικρινείς, ευγενικές κουβέντες σ’αυτούς απέναντι στους οποίους έχετε υπάρξει  άδικα σκληροί. Πρώτα, φερθείτε ευγενικά στους άμεσους συγγενείς σας. Όταν μπορείτε να το κάνετε αυτό, θα είστε από συνήθεια ευγενικοί σε όλους τους ανθρώπους. Η ευτυχία έχει τα θεμέλιά της στο βωμό της κατανόησης και των ευγενών λόγων.

Οι στρυφνές κουβέντες είναι αδίστακτοι δολοφόνοι της εφ’όρου ζωής φιλίας και της σπιτικής αρμονίας. Εξορίστε τα άσχημα λόγια από τα χείλη σας για πάντα και κάντε τη ζωή σας στο σπίτι ασφαλή από φασαρίες. Τα ειλικρινή, γλυκά λόγια είναι νέκταρ για τις διψασμένες ψυχές. Είναι σε ζήτηση παντού. Τα γλυκά λόγια δημιουργούν χαρά σε όλους τους ανθρώπους και όλα τα μέρη, όπου κι αν ακούγονται. Οι άνθρωποι αισθάνονται καλύτερα όταν ένα άτομο που γκρινιάζει αποχωρεί από το δωμάτιο και χαίρονται όταν ένας γλυκομίλητος, ειλικρινής φίλος εμφανίζεται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου