Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Κεφάλαιο 2



Η Χαρά είναι Επιλογή



Αν θέλετε να είστε θλιμμένοι, κανένας στον κόσμο δε μπορεί να σας κάνει χαρούμενους. Αλλά αν πάρετε την απόφαση να είστε χαρούμενοι, κανένας και τίποτα πάνω στη Γη δε μπορεί να κλέψει αυτή τη χαρά από σας.




    Αν έχετε πάψει να ελπίζετε ότι θα είστε ποτέ χαρούμενοι, αναθαρρήστε. Ποτέ μη χάνετε την ελπίδα. Η ψυχή σας, όντας η αντανάκλαση του αιώνια χαρωπού Πνεύματος, είναι η ίδια η χαρά. Αν κρατάτε τα μάτια της συγκέντρωσής σας κλειστά, δε μπορείτε να δείτε τον ήλιο της χαράς να φλέγεται μες στο στήθος σας. Αλλά όσο σφιχτά κι αν κλείνετε τα μάτια της προσοχής σας, οι αχτίδες της χαράς προσπαθούν συνεχώς να τρυπήσουν τις κλειστές πόρτες του μυαλού σας. Ανοίξτε τις πύλες της ηρεμίας και θα βρείτε το λαμπρό ήλιο της χαράς μέσα σας.
Οι εύθυμες αχτίδες της ψυχής μπορούν να γίνουν αντιληπτές αν εσωτερικεύσετε την προσοχή σας. Μην ψάχνετε για τη χαρά μόνο στα όμορφα ρούχα, τα νόστιμα γεύματα και τις άλλες ανέσεις. Αυτά θα φυλακίσουν τη χαρά σας πίσω από τα κάγκελα της εξωστρέφειας.
Αν έχετε πάρει απόφαση να βρείτε χαρά μέσα στον εαυτό, αργά ή γρήγορα θα τη βρείτε. Αναζητήστε τη καθημερινά, με συνεχόμενο βαθύ εσωτερικό διαλογισμό και σίγουρα θα βρείτε παντοτινή χαρά. Κάντε μια σταθερή προσπάθεια να πάτε μέσα και θα βρείτε τη μεγαλύτερη χαρά σας εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου